Snowboardstøvler

Kjøpe snowboardstøvler

Ingenting er mer irriterende enn snowboardstøvler som er ukomfortable. Noen ganger får du sko som er for store, eller en sko som ikke passer skikkelig til foten din. Vi i Sideways har faktisk sko høyest på listen over utstyr du bør kjøpe selv. Hvorfor det? Fordi da vet du alltid at du har gode snowboardstøvler.

Det finnes mange forskjellige typer snowboardstøvler som freestyle boots, freeride boots Vet du allerede hva du leter etter? Ta en rask titt på vårt utvalg av snowboardstøvler fra Burton, VANS, ThirtyTwo og Nidecker.

Hvilke snowboardstøvler passer meg?

Det er vanskelig å bestemme på nettet hvilke snowboardstøvler som passer deg. I vårt showroom er vi alltid klare til å hjelpe deg med å finne de riktige snowboardstøvlene.

Til å begynne med er det selvfølgelig forskjeller mellom snowboardsko for menn og snowboardsko for kvinner.

Så er det de ulike typene lukking. Tenk på den tradisjonelle snørelukningen, den stadig mer populære snowboardskoen med BOA-lukning (swivel), speed l ace eller en kombinasjon av disse ulike lukningene.

snowboard boots

Sko med BOA-lukning

Den enkle boa-lukningen er superrask og enkel å justere. Selv midt i løypen. Med en enkel vri strammer den seg raskt, og du åpner snowboardstøvlene enkelt ved å trekke av BOA-knappen. Vil du kjøpe nye snowboardstøvler?

Sko med snøring

Snowboardstøvler med snøring er de mest tradisjonelle snowboardstøvlene. Helt siden snowboardstøvler har eksistert, har snørebånd vært en del av dem. Fordelen med snørebånd er at du kan bestemme skoens tetthet veldig nøyaktig. Dessuten er snørebåndene relativt enkle og billige å bytte ut når de er utslitt.

Sko med speedlace-lukning

Speedlace-lukningen er egentlig ikke noe annet enn en snor som du trekker i som et snørebånd og deretter hekter fast bak en spesiell lukking. Det er en praktisk måte å lukke hele skoen på en gang. Ofte kan disse snørebåndene trekkes på separat for hvert område.

Kombinasjonslukninger på snowboardstøvlene

Hybridlukkinger kombinerer faktisk flere lukkinger til ett komplett lukkesystem. Tenk på 2 Boa for ulike soner på snowboardstøvlen, en kombinasjon av snørebånd og en BOA-lukning som med VANS. Det finnes også mange kombinasjoner med SPeedlace og BOA.

Flex i snowboardstøvlene dine

Grovt sett kan snowboardstøvler deles inn i tre kategorier. Snowboardstøvler med lav flex, som er myke og tilgivende snowboardstøvler. Deretter finnes det snowboardstøvler med medium flex og stive snowboardstøvler med høy flex. Den siste typen støvler er ofte elsket av frikjørere, carvere eller folk som ønsker mye kontakt med brettet. Du kan tenke deg at en stiv støvel med flex 7 eller høyere føles veldig direkte og hard. Hver eneste bevegelse du gjør, overføres direkte til snowboardet. Dette er perfekt hvis du allerede er avansert.

Hvis du er nybegynner eller først og fremst er ute etter komfort, bør du velge en mykere støvel med lavere flex. På denne måten overføres ikke hver eneste feilbevegelse umiddelbart til snowboardet. En mykere sko kan også være veldig nyttig hvis du er mye i parken og må lande ofte. Dette er bare mindre behagelig med en hard sko.

Hvilken størrelse snowboardsko?

Vår erfaring er at mange snowboardkjørere har for store snowboardsko. Sko som er for store, ser veldig fine ut i butikken, men når du skal ut og kjøre, skaper det fort problemer. Vi begynner alltid med å måle føttene dine. Å måle er tross alt å vite. Så snart du prøver en snowboardstøvel, vil førsteinntrykket ditt være at den er for liten. Du MÅ nemlig kjenne på fronten med en gang du tar på deg støvelen. Spark i bakken med hælen slik at hælen glir helt inn bak i skoen. Lukk skoen og still deg i samme posisjon som når du står på snowboard. Du vil da umiddelbart merke at tåen er fri foran. Vi har skrevet en utfyllende artikkel om dette: Slik tilpasser du snowboardstøvler.

snowboard schoenen kopen

Hvor trange bør snowboardstøvler være?

Har du noen gang hatt kalde tær eller prikking i føttene når du kjører snowboard? Ofte er snowboardstøvlene for trange. Dette er en annen konsekvens av for store sko. Når du kjører snowboard, er det viktig at føttene sitter fast i støvlene og ikke sklir rundt. Dette påvirker styringen. Hvis støvlene er for store, har du en tendens til å lukke dem tettere for ikke å skli. Dermed endrer du skoens passform og skaper trykkpunkter som hindrer blodsirkulasjonen.

Et velkjent skomerke

Visste du at VANS var et av de første merkene som laget snowboardstøvler? Støvlene fra VANS er fulle av tekniske finesser som gjør dem svært populære. De har for eksempel "Popcush" i hælene på sålen. Dette gir ekstra demping etter en hard landing. I tillegg har alle VANS snowboardstøvler et termisk innerfôr som holder på varmen. Det sørger for at tærne dine holder seg varme. VANS er også veldig flinke til å lage lukkemekanismer. Toppmodeller som VANS Infuse og VANS Invado har en hybridlukking. Det betyr at boost-modellene har en BOA-lukking med tradisjonelle snørebånd. Denne kombinasjonen gjør at du kan lukke støvlene perfekt

Burton Snowboardstøvel

Hvis du har kjørt snowboard en stund, kjenner du selvsagt til merket Burton. I tillegg til gode snowboards og bindinger lager det amerikanske merket også svært gode snowboardstøvler. I årevis har Burton Ruler og BurtonPhoto BOA vært svært populære i en årrekke. Spesielt elsket er passformen og måten støvlene passer i deres Burton bindinger.

ThirtyTwo snowboardstøvler

Thirtwo er et amerikansk merke som utelukkende fokuserer på å utvikle snowboardstøvler. Det ThirtyTwo er kjent og berømmet for, er den langvarige passformen. Ikke forvent at støvlene fra dette merket skal passe perfekt med en gang. Kom innom butikken vår og la ThirtyTwo støvlene varme seg til føttene dine. Vil du heller bestille støvler på nettet? Det er ikke noe problem. Du vil få samme effekt etter en eller to dager med god snowboarding.

Hvis du regelmessig ser på snowboardfilmer, ser du ofte disse snowboardstøvlene. Jeremy Jones og Scott Stevens kjører for eksempel på ThirtyTho-støvler. Modellene du ofte ser er ThirtyTwo Lashed og TM-2.

snowboard schoenen

Nidecker snowboardstøvler

For en stund tilbake overtok Nidecker snowboardmerket Flow. Navnene har forblitt de samme, som Nidecker Tracer og Helios. Nidecker støvlene passer til alle snowboardbindinger. Den mest perfekte matchen med Flow bindinger er støvlene fra Nidecker. Formen på snowboardstøvelen passer nøyaktig til bindingen på Flow.

Bestill de beste snowboardstøvlene på nettet

Vi i Sideways har et stort utvalg av snowboardstøvler for alle typer snowboardere og føtter. Er du ikke fra Nijverdal, og ønsker du å bestille snowboardstøvler på nettet og trenger råd? Ta gjerne kontakt med oss. Ta en titt på vårt utvalg av støvler fra VANS, Burton, Nidecker og ThirtyTwo snowboardsko

Er du fortsatt usikker på hvilken størrelse som passer best? Ta gjerne kontakt med vår kundeservice. Du kan gjøre dette raskt og enkelt via e-post, WhatsApp eller telefon. Det beste er å komme innom snowboardbutikken vår i Nijverdal. Vi måler føttene dine. Basert på denne målingen og dine ønsker finner vi de snowboardstøvlene som passer deg best. Det er selvfølgelig alltid best å prøve dem først.

Overview snowboards gender