Holmenkol

Holmenkol sett for smøring og sliping av ski og snowboard

Tenker du på å smøre skiene eller snowboardet ditt? Da tenker du umiddelbart på Holmenkol. Dette merket har produsert skismøring siden 1922, noe som gjør det til det eldste merket som produserer skismøring. I tillegg står merket for topp ytelse innen tekstilpleie.

 • Smøring av ski og snowboard
 • Smøring av ski og snowboard
 • Tekstilpleie

Den beste ytelsen oppnås når du begynner å vedlikeholde og justere skiene eller snowboardet ditt selv. Det er ikke veldig vanskelig, men det er viktig å følge riktig rekkefølge. Det er selvfølgelig også viktig å bruke de riktige materialene. Begynn alltid med å slipe stålkantene først. Først når stålkantene er helt skarpe, kan du begynne å vokse. Har du lyst til å komme i gang selv? Vi hjelper deg gjerne med å komme i gang. Vi holder jevnlig kurs i voksing og sliping. Kontakt oss og hør om mulighetene. Vi har allerede satt sammen en rekke komplette sett fra Holmenkol for deg, slik at du umiddelbart har det riktige utstyret.

Holmenkol slipesett

Vil du smøre eller slipe skiene eller snowboardet ditt selv? Da er et slipesett for snowboard fra Holmenkol uunnværlig. En godt slipt stålkant gir bedre grep, bedre glideevne og gjør at stålkanten holder seg skarp lenger. I tillegg til alle typer filer, som diamant-, stein- og jernfiler, tilbyr Holmenkol også et komplett slipesett. Dette slipesettet inneholder følgende elementer:

 • Diamantfil medium
 • Profesjonell kantsliper
 • Kanttriks
 • Slipegummi

holmenkol wax

Slip skiene eller snowboardet ditt selv med Holmenkol?

Gå aldri mer ut i snøen med en sløv stålkant! Det er viktig at du alltid jobber fra grov til fin. Når du driver med vintersport, kan du enkelt etterslipe stålkanten for å få maksimalt feste i den harde snøen. Overbevist om å begynne å slipe selv? Ta en titt på hele samlingen av slipeartikler her. Er du fortsatt nervøs og vil se hvordan det gjøres først? Ikke noe problem. Kom innom utstillingslokalet vårt i Nijverdal. Vi hjelper deg gjerne! Vi kan for eksempel slipe skiene eller snowboardet ditt sammen. Vi lærer deg riktig rekkefølge trinn for trinn. Vi gir deg også tips om hvordan du får bedre feste ved å slipe stålkanten i en bestemt vinkel.

Holmenkol Voksesett

Etter at snowboardet eller skien er slipt, kan du vokse underlaget. Dette kan gjøres på forskjellige måter, men den beste måten er med varm voks. Påfør voksen med et strykejern. Sørg først for at brettet er rent. Dette kan gjøres med Holmenkol WaxAb spray eller med en varm voks for varme forhold. For å gjøre det enkelt for deg har Holmenkol satt sammen et vokssett med alt du trenger for å smøre skiene eller snowboardet skikkelig. Settet består av følgende artikler:

 • Smartwaxer
 • Syntetisk børste
 • Hestehårsbørste
 • Kobberbørste
 • Voks ab 200 ml
 • Bindepropp
 • FX strips svart 5 stk.
 • skrape 3 mm
 • Worldcup mix Kald rød-blå 2x35gr.
 • Worldcup mix Varm gul-rød 2x35gr.
 • Voksetui

holmenkol

Vil du smøre skiene eller snowboardet ditt selv?

Vi anbefaler absolutt at du smører skiene eller snowboardet ditt selv! Du kan selv bestemme hvilken voks du vil bruke. I de fleste butikker smører de skiene eller snowboardet med allroundvoks. Det er ikke noe galt i det, men hvis du drar på vintersporttur sent på sesongen, er det lurt å bruke voks for varme forhold. I tillegg kan du bruke et strykejern for å få den smeltede voksen dypere ned i underlaget, slik at du kan påføre flere lag. Har du lyst til å begynne å vokse snowboard? Og lurer du på hvordan du skal vokse brettet ditt? Vi hjelper deg gjerne med å komme i gang. Vi holder jevnlig vokskurser i snowboardbutikken vår. Vi tilbyr også muligheten til å vokse snowboardet ditt sammen med oss. Vi forklarer trinn for trinn hva det innebærer

Holmenkol slijpset

Holmenkol Flytende voks

Holmenkol har utviklet noe nytt som gjør det mye enklere å vokse på ferie. De fleste flytende voksene holder til en dag. Nå har merket lansert en flytende versjon av sin populære Alpha-, Beta- og Ultra-miks. Denne flytende voksen påføres enkelt med en klut. I motsetning til de fleste flytende voksene trenger den dypt inn i underlaget. Påfør den etter at du har stått på ski eller snowboard, slik at den kan absorberes mens du sover. Børst den av, og snowboardet eller skiene er klare for en ny flott dag.

Holmenkol Betamix all temperture-voks

Den mest solgte Holmenkol er Betamix. Dette er en voks som egner seg for alle temperaturer, og som også fungerer som et godt underlag. I prinsippet kan du smøre et nytt snowboard eller en ny ski med flere lag Betamix-voks. Brettene og skiene er som et minimum smurt fra fabrikken. Så før du går ut i snøen med nyervervelsen din for første gang, bør du vokse den godt. Etter at underlaget er godt vokset, kan du legge på en finish om nødvendig. For ekstra glid kan du legge på et fluorlag med Holmenkol Racing Base LF21-voks.

Rekkefølge for voksing av ski eller snowboard med Holmenkol

Å smøre og polere skiene eller snowboardet ditt selv er selvfølgelig kjempegøy. Det øker gleden ved å drive med vintersport. Men hva er riktig rekkefølge? Det er ganske enkelt. Begynn alltid med å slipe snowboardet eller skiene først.

Sliping av ski og snowboard med Holmenkol

 1. Fest skien eller snowboardet med de riktige klemmene, for eksempel Holmenkol Freeride Fix.
 2. Se etter grader på stålsiden. Det gjør du selvfølgelig ved å se nøye etter, men også ved å kjenne etter. Kjenner du noen ujevnheter? Gå deretter langs stålsiden med Oxyd mini. Sett den rosa steinen i en filholder og la den gli langs stålsiden. Du hører og kjenner når ujevnhetene er borte.
 3. Har stålkanten allerede riktig vinkel? For eksempel 88° eller 89°? Da gjelder det bare å få den skarp. Har du kjøpt en ny ski eller et nytt snowboard, er vinkelen alltid 90°. Da bør du slipe inn en ny vinkel.
 4. Hvis stålsiden har fått mye juling under vintersporten, bør du begynne med en grovere fil. For eksempel en Holmenkol Racing File L Maxi. Det sier seg selv at en grov fil fjerner mer stålkant enn en fin fil.
 5. Når stålsiden er jevn igjen og ujevnhetene har forsvunnet, bør du gjøre det samme igjen, men med en finere fil, for eksempel Holmenkol Racing File M Maxi.
 6. Etter sliping med fil blir det igjen slipegrader på stålsiden. Stålkanten ser skarp ut, og ja, hvis du fører spikeren over den, skraper stålkanten av et lag med spiker. Enda skarpere blir den med en diamantfil. På samme måte som med store filer bør du alltid gå fra grov til fin. En middels grov diamantfil er helt grei.
 7. Etter slipingen må du ikke glemme å slipe kontaktpunktene med en Holmenkol Schleifgummi. Hvis du ikke gjør dette, vil du merke at skien eller snowboardet biter når du svinger.

Snowboardvoksing med Holmenkol

 1. Før du begynner å vokse, bør underlaget være rent. Du kan rengjøre det med Holmenkol Waxab. Dette fjerner smuss som du ellers ville ha presset inn i underlaget med voks.
 2. Sjekk om det er skader på underlaget. Disse kan for eksempel oppstå når du treffer en stein. Disse hullene eller sprekkene kan tettes med Repair Strips.
 3. Børst underlaget med en kobberbørste før du påfører voks. Dette åpner opp strukturen i underlaget slik at det kan absorbere voks bedre. Gjør dette hver gang før voksing.
 4. For å fjerne den gamle voksen fra underlaget legger du først på et lag med myk voks, for eksempel Holmenkol Alpha Mix. Denne gule voksen fungerer best om høsten når temperaturen er høyere. Du kan også bruke denne voksen til å rengjøre underlaget enda dypere. Påfør voksen med et voksjern og fordel den over underlaget. Etter 5 minutters voksing skraper du straks voksen av undersiden av brettet eller skien. Voksen er fortsatt litt myk, så den vil trekke smusset ut av porene i underlaget.
 5. Nå kan du smøre på underlaget med Beta Mix. Men før du påfører dette laget, børster du igjen med kjøpebørsten. Påfør voksen og fordel den over underlaget. La voksen tørke grundig i minst en halv time. Gjerne litt lenger.
 6. Når voksen har herdet godt, bør du skrape bort overflødig voks fra brettet. Dette gjøres med en Holmenkol Plexiklinge eller skrape. Bruk tommelfingrene til å skyve skrapen bort fra deg på langs. Fortsett å skrape til all voks er fjernet fra brettet.
 7. Er du ferdig med å påføre flere lag med voks? Da børster du underlaget med en børste av hestehår. Denne børsten er mykere enn kobberbørsten. Ved å børste med hestehårsbørsten får du frem strukturen igjen.

Holmenkol kjøp på nettet på Snowboards.no

Overbevist om å komme i gang med Holmenkol? Da bør du ta en titt på hele samlingen vår av artikler om voks. Ønsker du mer informasjon? Eller vil du se hvordan vi gjør det? Det kan du! Kom innom vårt showroom i Nijverdal, så hjelper vi deg gjerne.