Såler

Skreddersydde snowboardsåler

At snowboarding er fantastisk, er selvsagt noe vi har visst lenge. Likevel er det en stor gruppe som lider av kalde og såre føtter hver dag når de står på snowboard. Vintersport krever mye av kroppen, og det er fort gjort å få brennende føtter, kramper eller kalde tær. Gode innleggssåler støtter fotbuen og reduserer trykket på hælen. Dermed fordeles trykket bedre over hele foten.

snowboard zooltjes

Unngå tretthet og problemer med nerver i klem

Når du står på snowboard, avvikler du ikke foten. Trykket veksler hovedsakelig mellom hælen og forfoten. Denne bevegelsen gjør vi ikke til daglig, og det kan føre til problemer med nerver i klem. Dette fører til prikking i føttene. I tillegg reduserer det blodsirkulasjonen, noe som også kan føre til kalde føtter.

Forebygge trykkpunkter forårsaket av overpronasjon med snowboardsåler

I tillegg til å forebygge nerver i klem, forebygger snowboardsåler også overpronasjon av foten. Når du bøyer knærne, vipper føttene ofte mer innover. I tillegg har en stor gruppe mennesker (noen i større grad) hengeføtter. Disse føttene vil synke ytterligere ned når man står på snowboard. Da kan det oppstå trykkpunkter på innsiden av foten når den presser mot innsiden av støvelen. I tillegg kan du også få vondt i lilletåen fordi foten roterer litt. Gode snowboardsåler støtter foten slik at overpronasjon forebygges.

Riktig fotbuestøtte for høy vrist

Når du har en høy vrist, vil du merke at du også har mye plass under foten. Trykket som skapes under snowboarding får foten til å synke ned. Resultatet er at foten blir litt lengre og litt bredere. For å unngå at foten henger ned, bør fotbuen være polstret. De fleste standardsåler i snowboardstøvler har ingen støttefunksjon. Hvorfor har de ikke det? Det er veldig enkelt. Alle føtter er forskjellige og trenger forskjellige såler. En person med en slapp fot (plattfot) kan ikke stå på en innersåle med høy fotbue. Omvendt vil en person med høy vrist (stor plass under foten) ikke få støtte på en flat snowboardsåle.

Sidas snowboardinnleggssåler for ski eller snowboard

Det finnes mange forskjellige merker av innleggssåler til snowboard på markedet. Markedslederen på dette området er Sidas. En god såle er for eksempel vinterversjonen 3Feet fra Sidas. Sålene er tilgjengelige i 3 varianter. Low, Medium og High. I tillegg har denne vinterversjonen aluminiumsisolasjon under forfoten for ekstra isolasjon.

snowboard schoenen zooltjes