Freeride-snowboard

  • #1 På snowboards
  • Alle favorittmerkene dine under ett tak
  • Bestill før klokka 15:00 = sendt samme dag
  • Gratis frakt ved kjøp over € 99,95

Ofte stilte spørsmål

What is a freeride snowboard? plus-icon

A freeride snowboard is a type of snowboard specifically designed for off-piste riding and exploring un-groomed terrains outside of designated trails. It is intended for snowboarders who enjoy adventurous descents in deep powder snow, steep slopes, and challenging terrain.

What are the characteristics of a freeride snowboard? plus-icon

Characteristics of a freeride snowboard are designed to meet the needs of riding in off-piste conditions and exploring diverse terrains. Some features include: a directional shape, a relatively stiff flex, a camber profile, and a setback stance.

How long should a freeride snowboard be? plus-icon

The length of a freeride snowboard depends on various factors, including your height, weight, riding style, and preferences. Generally, a freeride snowboard is ridden approximately 2 to 4 cm longer than an all-mountain snowboard.

When to choose a freeride snowboard? plus-icon

You may choose a freeride snowboard if you are interested in riding outside of groomed slopes and exploring off-piste terrain. Freeride snowboards are designed to perform well in various terrain conditions, especially in deep powder snow, steep slopes, and rough surfaces.

What is the cost of a freeride snowboard? plus-icon

The price of a freeride snowboard can vary depending on factors such as the brand, quality, technologies used, and any additional features. Generally, freeride snowboards can range in price from around €400 to €1000 or more. However, there are also cheaper or more expensive options available, depending on your budget and the specific features you are looking for.

Kjøp freeride-snowboard

Når du står i skiheisen, er du alltid på utkikk etter muligheter til å dykke ned i den ferske puddersnøen? Da er du definitivt en ekte frikjører. Hvis du regelmessig beveger deg utenfor allfarvei, vil du ha stor nytte av et passende freeride-snowboard. På Snowboards.no er du på rett sted for hele snowboardutstyret ditt. Vi har freeride-snowboard fra de beste merkene på lager. Dessuten hjelper vi deg gjerne med å finne det riktige brettet slik at du kan ha det maksimalt gøy i snøen. Ta en titt på vårt utvalg av snowboard for menn og kvinner.

Hva er et freeride-snowboard?

Det finnes ulike begreper som brukes for å beskrive forskjellige brett. Et freeride-snowboard kjennetegnes av formen. De fleste freeride-orienterte snowboard har en retningsbestemt form. Det betyr at bindingene er plassert bakover. Dette gir deg en lengre nose og en kortere tail. Fordelen med dette er at det gjør det lettere å styre inn i svinger og carve i tett preparerte bakker. I tillegg har frikjøringsbrett en konisk tail. Det betyr at halen er smalere enn nesen. En bred tip eller nose flyter bedre i puddersnøen. På grunn av den smalere tailen synker du litt dypere ned i snøen, slik at du trenger å bruke mindre kraft på bakbenet for å holde brettet over pudderet.

freeride snowboards

Hva kjennetegner et frikjøringssnowboard?

Et frikjøringssnowboard er et brett du kan bruke både i og utenfor pisten. Du kan kjenne igjen et frikjøringssnowboard på formen. Nesten alle frikjøringsbrett har en retningsbestemt form. I tillegg til den lengre nesen har disse brettene vanligvis en konisk tail. Halen er smalere enn nesen/spissen. En retningsbestemt shape styrer strammere i bakken og gir mer flyt i pudderet. Kombinasjonen av en smalere tail og det faktum at du står mer bak på snowboardet, gjør at baksiden av brettet synker litt ned i pudderet. Dette gjør at nesen "flyter" godt, og du trenger å holde mindre trykk på bakbenet. Og det sparer deg for mange brennende ben!

Fordeler med et freeride-snowboard

Et freeride-snowboard har mange fordeler for eventyrlystne snowboardere som liker å kjøre utenfor allfarvei. Disse spesialiserte brettene er designet for å prestere i uforberedt snø og offpisteforhold.
Den største fordelen med et freeride-snowboard er den gode flyteevnen i dyp puddersnø. Med en bredere nese og smalere hale glir freeride-snowboard lett gjennom dyp snø, slik at du kan flyte uanstrengt og nyte adrenalinfylte utforkjøringer.
Freeride-snowboard har ofte et stivere og mer responsivt fleksmønster, noe som gir stabilitet og kontroll i høye hastigheter og ulendt terreng.
Designet på et freeride-snowboard gjør det også mulig å manøvrere gjennom trær og tekniske utforkjøringer, noe som gir deg flere muligheter til å utforske terrenget og ta på deg nye utfordringer.

freeride snowboard kopen

Lange og korte freeride-snowboard

Vanligvis kjører du på et freeride-snowboard som er 2-4 cm lengre enn et allmountain-snowboard. I dag ser du flere og flere kortere frikjøringssnowboard. Du kan kjøre kortere på disse "short boards" fordi de er bredere. Korte frikjøringssnowboard er mer manøvrerbare i puddersnø og ideelle for slaloming mellom trærne. Du kan også ha mye moro i løypene med et så kort frikjøringssnowboard. Er du mer interessert i store og lange svinger, og går du for maksimal fart? Da er et langt frikjøringssnowboard et godt valg. Et godt alternativ er da Jones Flagship. Foretrekker du mer leken kjøring, og er du mest å finne på kanten av pisten? Da er et kort freeride-snowboard et godt valg. Et fint eksempel er Bataleon partywave

Hva er den ideelle lengden på et freeride-snowboard?

Den ideelle lengden på et freeride-snowboard avhenger av flere faktorer. Et viktig aspekt er høyden og vekten din. Generelt er freeride-snowboard lengre enn freestyle-snowboard. Leter du etter et freeride-snowboard som du ønsker å gi maksimal gass med i pisten og foretrekker store og lange svinger? Da bør du velge en litt lengre lengde +/- 2-4 cm lengre enn et all-mountain-snowboard.

I dag ser du også mange kortere freeride-snowboard. Disse brettene er spesialdesignet for å kunne kjøres kort også. Brettene er veldig manøvrerbare og har like mye flyt som et lengre brett fordi de også er bredere for å kompensere for lengden. Igjen, disse brettene er ideelle når du liker å gå mellom trærne.

Når bør man velge et freeride-snowboard?

Vi får ofte spørsmål om hvorfor du bør velge et freeride-snowboard i stedet for et allmountain-brett. Først og fremst, la oss si at moroa på fjellet kommer først. Har du allerede noen ukers erfaring, og er du en type brettkjører som liker maksimal fart og liker å kjøre offpist? Går du vanligvis med skiløpere og er sjelden å finne i funparken? Da er et freeride-snowboard et passende valg.

Freeride snowboard online på snowboards.no

På Snowboards.no kan du bestille ditt nye freeride-snowboard fra ditt favorittmerke trygt og raskt. Vi har brett fra Bataleon, Jones, Arbor, Lib Tech, Burton, Gnu, Roxy, Nidecker og THE Boardscompany. I tillegg kan du sjekke ut freeride-bindinger hvis du er ute etter et freeride-snowboard. Trenger du mer informasjon eller råd? Ta gjerne kontakt med oss, så hjelper vi deg med å finne ditt nye brett. Vil du heller se og føle snowboard, bindinger og støvler i virkeligheten? Ta turen innom snowboardbutikken vår.