Camber snowboards

 • #1 På snowboards
 • Alle favorittmerkene dine under ett tak
 • Bestill før klokka 15:00 = sendt samme dag
 • Gratis frakt ved kjøp over € 99,95

Ofte stilte spørsmål

What is a camber snowboard? plus-icon

A camber snowboard, also known as a traditional camber snowboard, is a type of snowboard where the center of the board (between the bindings) curves upward while the tip and tail make contact with the ground. This creates an arch shape that raises the center of the board off the snow.

What are the Benefits of a camber snowboard plus-icon

The camber profile provides excellent power transfer and edge grip as the board is pre-loaded in the center. This gives the board stability and pop, making it suitable for aggressive carving, high-speed descents, and powerful turns on hard, groomed slopes.

What are the disadvantages of a camber snowboard? plus-icon

However, the camber profile can also result in less forgiveness and stability in variable terrain and snow conditions, especially in deep powder snow. It can also make it more challenging for beginners to initiate turns as the board provides more resistance and can catch edges more easily.

Is a camber snowboard only for advanced riders? plus-icon

No, a camber snowboard is not only for advanced snowboarders. While camber snowboards are known for their responsiveness and power, they can also be suitable for riders of various skill levels, depending on their preferences, abilities, and the conditions in which they ride.

Kjøp camber snowboard

Du har bestemt deg for å kjøpe et nytt snowboard. Det er veldig bra! Men vet du allerede om det skal være et camber-snowboard? Snowboards.eu/dk Da er du på rett sted for ditt nye snowboard med camberprofil. Du finner de beste camberbrettene fra de beste merkene som,Bataleon, Jones, Lib-TechRoxy, Arbor, Burton, Nidecker, Rome, Capita og Gnu.

Fordeler og ulemper med snowboard med camber-profil

Det er absolutt ikke sant at camber-snowboard bare er egnet for avanserte ryttere. For 15 år siden var det tross alt bare camber snowboards tilgjengelig. Det er imidlertid sant at et camberbrett straffer litt raskere enn et rocker-snowboard. Dette skyldes at tip og tail ikke presses ned, men heller opp. Dette gjør at et rocker-snowboard har mindre sannsynlighet for å bite, noe som er en annen fordel for en nybegynner. De fleste snowboard for eksperter og viderekomne vil derfor ha en camber-profil.

Fordeler med snowboard med camber

 • Stabilt i høye hastigheter
 • Mye pop / rebound
 • Raske kantforandringer
 • Mye grep

Ulemper med snowboard med camber

 • Kantsetting krever mer energi
 • Det er mer sannsynlig at brettet biter. Spesielt i mindre bratte bakker
 • Straffer seg raskere når du vil lære nye triks

camber snowboards

Med et snowboard med camber i puddersnø

Det kan være utfordrende å bruke et camber-snowboard i puddersnø, men det er absolutt mulig å ha glede av det hvis du har riktig teknikk og ferdigheter. Camber-snowboard har en tradisjonell bueform, der midten av brettet buer nedover og nose og tail kommer opp fra bakken. I dyp puddersnø kan dette føre til at brettet synker ned i snøen, setter seg fast og gjør det vanskeligere å manøvrere.
For å få mest mulig ut av et camber-snowboard i puddersnø er det viktig å fordele vekten godt og lene seg kraftig på bakfoten for å holde nesen oppe. Det krever mer teknisk ferdighet og innsats å kjøre gjennom puddersnø sammenlignet med et rocker- eller hybridsnowboard.
Selv om camber-snowboard gir bedre pop og presisjon i harde bakker, kan de være mindre tilgivende i puddersnø, og det krever en mer avansert fører for å få fullt utbytte av dem. Men hvis du liker utfordringer og ønsker å forbedre teknikken din i puddersnø, kan det være en lærerik og givende opplevelse å kjøre på et camber-snowboard i puddersnø.

camber snowboard

Snowboard med camber-profil

Generelt kan man si at alle snowboard har en camber-, rocker- eller flatbase-profil. Camber er den mest tradisjonelle profilen. Et camber-snowboard kjennetegnes ved at midten av brettet er fri fra bakken, og at tippen og halen har kontakt med bakken. Så snart du tråkker på brettet, legges det press på tip og tail, noe som gir grep og kraft. Nesten alle carvingsnowboard har en camberprofil. Camber-snowboard tilbys også ofte som freeride-snowboard og allmountain-snowboard.

Camber rocker hybrid-snowboard

Teknologien har ikke stått stille de siste årene. Dette har resultert i ulike former for camber som kombinerer fordelene med camber med fordelene med rocker. Denne profilen kalles hybrid camber.

Disse snowboardene har camber mellom bindingene for kraft og presisjon og rocker i nose og tail for tilgivelse og flyt.

Mer pop med et camber-snowboard

Camber-snowboard er kjent for sin utmerkede pop, som refererer til brettets evne til å gjøre eksplosive og kraftfulle ollies og hopp. Den tradisjonelle bueformen på et camber-snowboard gjør at midten av brettet bøyer seg nedover, slik at nose og tail løftes opp fra bakken når du legger press på det. Dette skaper naturlig spenst og energilagring i brettet.
Når du utfører en ollie, bøyer camberen seg og absorberer kraften fra beina dine. Når du slipper kraften, hopper brettet eksplosivt opp, slik at du kan nå imponerende høyder. Dette gjør camber-snowboard populære blant freestylekjørere som liker å utføre triks og hopp i parken.
Camber-konstruksjonen gir også bedre stabilitet og respons, noe som er nyttig når du skal utføre presisjonssvinger og carve i harde bakker. Camber-snowboard er ofte det foretrukne valget for avanserte snowboardere på grunn av kontrollen og poppen de gir.
Kort sagt, hvis du er ute etter et snowboard med maksimal pop, eksplosive ollies og kraftige hopp, er et camber-snowboard det ideelle valget. Det gir en leken og dynamisk kjøreopplevelse, perfekt for freestylekjørere og de som liker teknisk utfordrende kjøring.

Kjøp camber-snowboard på nettet

Snowboards.eu/dkDu kan kjøpe et camber-snowboard trygt og raskt hos . Trenger du mer informasjon eller råd om dettesnowboardet? Ta gjerne kontakt med oss eller kom innom i snowboardbutikken vår. I butikken vår finner du de samme camber-snowboardene for menn og kvinner som i nettbutikken vår.