Kantslipere

Alt du trenger å vite om kantslipere for snowboard og ski

Noe av det vanskeligste ved å vedlikeholde snowboardet ditt selv er å slipe stålkantene. En riktig slipt stålkant gir ikke bare bedre grep og kontroll i bakken, men forlenger også utstyrets levetid. Kantsliperen er et spesialverktøy som er utviklet for å lette dette arbeidet og gi et jevnt resultat. I beskrivelsen nedenfor tar vi for oss alt du trenger å vite om kantslipere for snowboard, inkludert ulike typer, teknikker og tips for optimal bruk.

kantenslijpers

Hvordan bruker man en kantsliper?

Kantslipere er utviklet for å slipe stålkantene på snowboard og ski, slik at de holder seg skarpe og gir et godt grep på snøen. Regelmessig sliping holder kantene på snowboardet eller skiene i topp stand, noe som er avgjørende for en trygg og behagelig kjøreopplevelse. På de fleste kantslipere kan du stille inn hvilken vinkel du ønsker at stålkanten skal slipes. Plasser brettet i en egnet klemme. Før kantsliperen langs stålkanten fra spiss til hale i en jevn bevegelse. Legg et jevnt trykk på kantsliperen over hele fjæren på stålkanten.

Forskjellige typer kantslipere

I utgangspunktet finnes det to forskjellige typer kantsliper. Snowboardkantsliper som du selv kan justere vinkelen på etter eget ønske. Det finnes også kantslipere med fast vinkel.

 1. Kantsliper med fastvinkel: Disse kantsliperne krever manuell betjening og er ideelle for bruk hjemme eller på farten. De er vanligvis kompakte og bærbare, noe som gjør dem enkle å få plass til i en ryggsekk eller reiseveske. Manuelle kantslipere er tilgjengelige i ulike stiler og størrelser, inkludert filer, steiner og flervinkelverktøy, slik at du kan velge det som passer best til dine behov.
 2. Justerbare kantslipere: Justerbare kantslipere er fleksible og kan tilpasses ulike vinkler og kantprofiler. Disse sliperne har justerbare føringer eller klemmer, slik at du kan justere vinkelen og dybden på slipingen etter dine spesifikke behov. Justerbare kantslipere er populære blant erfarne brukere som ønsker maksimal kontroll over slipeprosessen.

Hvordan sliper man en stålkant med en kantsliper?

Sliping av stålkanter på snowboard eller ski krever forsiktighet og presisjon for å oppnå et jevnt resultat. Her er de generelle trinnene du bør følge når du bruker en kantsliper:

 1. Sørg for gode forberedelser: Sørg for at snowboardet eller skiene er rene og tørre før du begynner å slipe. Fjern smuss, støv og overflødig voks fra stålkantene for å sikre en jevn slipeprosess. Det beste er å gjøre stålkanten rustfri med en oksidstein.
 2. Velg riktig vinkel: Juster kantsliperen til ønsket vinkel for sliping av stålkantene. Dette kan variere avhengig av kjørestil, terreng og personlige preferanser.
 3. Begynn å slipe: Beveg kantsliperen jevnt langs stålkanten på snowboardet eller skien, med jevnt trykk og jevn bevegelse. Arbeid fra spissen til halen, og gjenta om nødvendig for å oppnå jevn slitasje.
 4. Kontrollerarbeidet: Kontroller jevnlig at stålkantene er skarpe og jevne mens du sliper. Juster om nødvendig trykk og vinkel for å oppnå optimalt resultat. Før spikeren over stålkanten. Når du ser at stålkanten løfter seg litt fra spikeren, er stålkanten skarp.
 5. Fjern overflødig metall: Tørk av overflødig metallstøv fra stålkantene og underlaget på snowboardet eller skiene etter slipingen. Rengjør underlaget grundig for å unngå at metallstøv samler seg og påvirker ytelsen. Etter dette kan du polere slipegratene og stålkanten med en diamantfil.

Nyttige tips for bruk av kantsliper

 • Bruk etlett trykk på kantsliperen: Begynn med et lett trykk mens du sliper, og øk trykket gradvis om nødvendig for å unngå for stor slitasje og skade på stålkantene.
 • Hold vinkelen konstant: Hold en konstant vinkel under slipingen for å sikre et jevnt resultat og unngå ujevne stålkanter.
 • Bruk kvalitetsverktøy: Invester i kantslipere og tilbehør av høy kvalitet for å få langvarig og pålitelig ytelse. I vårt sortiment finner du kantslipere fra Holmenkol. Holmenkol kantslipere brukes også av profesjonelle.
 • Vedlikehold sliperne: Hold kantsliperne rene og fri for smuss og metallstøv for å sikre optimal ytelse og forlenge verktøyets levetid.

snowboard kanten slijper

Kjøp kantsliper for snowboard på nettet

Leter du etter en god kantsliper til snowboard? Da har du kommet til rett sted. I vårt utvalg av produkter for vedlikehold av snowboard finner du de beste kantsliperne fra Holmenkol. Bestill trygt og raskt på nettet slik at du kan komme i gang. Visste du at du også finner voks- og slipeartikler og til og med komplette voks- og slipesett i butikken vår? Har du faglige spørsmål om sliping av snowboard? Ta gjerne kontakt med oss eller kom innom snowboardbutikken vår.