Voksing av snowboard

snowboard wax

Kjøp snowboardvoks

Snowboardvoks er en viktig del av vedlikeholdet av snowboardet ditt og spiller en avgjørende rolle for at du skal kunne prestere optimalt i bakken. I denne detaljerte beskrivelsen tar vi for oss alt du trenger å vite om snowboardvoks, hvorfor det er viktig og hvordan du bruker det riktig.

Hva er snowboardvoks?

Snowboardvoks er en spesiell voksaktig substans som påføres på belgen (undersiden) av snowboardet. Denne voksen bidrar til å redusere friksjonen mellom snowboardet og snøen, slik at du glir jevnere og raskere over snøen. Samtidig beskytter snowboardvoks også festeanordningen mot skader og forlenger snowboardets levetid.

Hvorfor er snowboardvoks viktig?

Det er viktig å vokse snowboardet for å opprettholde optimal glideevne. Over tid og etter en rekke utforkjøringer vil snowboardets festeanordning bli slitt og kan føles ru og tørr. Dette kan føre til friksjon mellom snowboardet og snøen, noe som gjør at du kjører saktere og får mindre kontroll over brettet. Ved å smøre snowboardvoks regelmessig får du en jevn og glatt overflate, noe som gir en jevnere og raskere tur i bakken.

I tillegg beskytter snowboardvoks beltene mot skader som riper og bulker. Voksen fungerer som et beskyttende lag, noe som gjør det mindre sannsynlig at festeanordningen blir skadet av skarpe gjenstander og steiner i bakken. Dette forlenger snowboardets levetid og sikrer at du kan ha glede av det lenger.

Voksing av snowboardet er spesielt viktig hvis du kjører mye på kunstsnø. Kunstsnø kan være grovere og dårligere enn natursnø, noe som fører til raskere slitasje på bunnplaten. Ved å vokse regelmessig unngår du at underlaget tørker ut og skades av kunstsnøen.

snowboard wax

Hvor ofte bør du vokse snowboardet ditt?

Hvor ofte du bør vokse snowboardet, avhenger av flere faktorer, for eksempel hvor ofte du kjører, under hvilke forhold du kjører og hva du selv foretrekker. Generelt anbefales det å vokse snowboardet omtrent hver 4. til 6. dag, men dette kan variere avhengig av forholdene.

Hvis du kjører mye på kunstsnø eller merker at snowboardet ikke glir like godt, kan det hende du må vokse oftere. Hvis du kjører mye offpist og ofte kommer i kontakt med steiner og skarpe gjenstander, er det også lurt å vokse oftere for å beskytte sikringen.

snowboard wax kopen

Hvordan vokser man et snowboard?

Det er ikke vanskelig å vokse et snowboard, men det krever en del forberedelser og oppmerksomhet på detaljer. Her er en generell trinn-for-trinn-plan for voksing av snowboard:

  1. Rengjør festeanordningen: Begynn med å rengjøre belayet grundig med en belay cleaner for å fjerne smuss, fett og gammel voks.
  2. Velg riktig voks: Det finnes ulike typer snowboardvoks, som varierer fra kaldere til varmere temperaturer. Velg den voksen som passer til temperaturen under de forholdene du skal kjøre under.
  3. Smelt voksen: Smelt voksen ved hjelp av et strykejern til den kan fordeles jevnt over beltene.
  4. Påfør voksen: Hell den smeltede voksen jevnt over sikringen og fordel den over hele snowboardets lengde ved hjelp av voksjernet. Sørg for at sikringen er helt dekket av et tynt lag med voks.
  5. La voksenavkjøles: La voksen avkjøles en stund, slik at den kan feste seg godt til sikringen.
  6. Skrap bort overflødig voks: Skrap forsiktig bort overflødig voks med en plastskrape. Pass på at du gjør dette i en jevn bevegelse slik at du får en jevn overflate.
  7. Penslesikringen: Børst belayen med en belay-børste for å spre voksen ytterligere og skape en glatt overflate.

Kort sagt er snowboardvoks viktig for å opprettholde optimal glideevne og beskytte snowboardets belay. Ved å vokse snowboardet regelmessig forlenger du levetiden til snowboardet og får mer moro på turene i bakken.

Kjøpe snowboardvoks?

Så bra at du vil vokse snowboardet ditt selv! Hos oss har du kommet til rett sted for å komme i gang med vedlikehold av snowboardet ditt. Du finner voks- og slipematerialer fra de beste merkene i vårt sortiment, som for eksempel Holmenkol og Oneball. Bestill trygt og raskt på nettet, så sørger vi for at du raskt kan komme i gang med å gjøre snowboardet ditt klart til neste tur!