Flytende snowboardvoks

Flytende voks: Optimal glideevne for ski og snowboards

Det er viktig å vedlikeholde skiene eller snowboardet for å få optimale kjøreegenskaper i bakken. En effektiv metode for å ta vare på utstyret ditt er å bruke flytende snowboardvoks. I beskrivelsen nedenfor tar vi en nærmere titt på flytende voks, inkludert hva det er, hvordan det fungerer, hvilke fordeler det har og hvordan du bruker det riktig for å forbedre glideevnen til skiene eller snowboardet ditt.

vloeibare wax

Hva er flytende voks?

Flytende voks er en type voks som er spesielt utviklet for bruk på ski og snowboard for å forbedre glideevnen. Den består av høykvalitetsvoks og tilsetningsstoffer som er optimalisert for ulike snøforhold og temperaturer. Den flytende formen gjør den enkel å påføre og gir jevn dekning over hele ski- eller snowboardbunnen.

Hvordan fungerer flytende snowboardvoks?

Flytende snowboardvoks legger seg som et beskyttende lag på underlaget på skiene eller snowboardet, noe som reduserer friksjonen mot snøen og forbedrer glideegenskapene. Den påføres på det rene og tørre underlaget på skiene eller snowboardet og smøres deretter på med filt eller klut. Etter påføring må voksen herde en stund før du begir deg ut i bakken. Flytende voks kan ikke sammenlignes med Hot Wax, som må påføres med et smørejern. Flytende voks er perfekt å ta med seg på vintersportturen for å smøre skiene eller snowboardet halvveis. Grunnlaget for en godt smurt ski eller snowboard er og blir varmvoks.

Fordeler med å bruke flytende voks:

  1. Bedre glideegenskaper: Flytende snowboardvoks gir en glatt og glidende overflate som gir mindre motstand når du står på snowboard, noe som øker farten og manøvreringsevnen i bakken.
  2. Enkel å påføre: Voksens flytende form gjør den enkel å påføre på ski og snowboard ved hjelp av en kork eller klut. Dette gjør den til et praktisk alternativ for både nybegynnere og erfarne kjørere.
  3. Rask tørketid: Flytende snowboardvoks tørker som regel raskt, slik at du kan komme deg raskt ut i bakken igjen etter påføring.
  4. Allsidighet: Flytende snowboardvoks kan brukes til både ski og snowboard og passer til alle typer snøforhold, fra tørr puddersnø til våt vårsnø.

Hvordan påfører man flytende snowboardvoks?

  1. Forberedelse: Sørg for at underlaget på skiene eller snowboardet er rent og tørt før du begynner å smøre. Fjern smuss, støv og gamle voksrester med en voksfjerner og en nylonbørste.
  2. Påføring av voks: Påfør et tynt lag flytende snowboardvoks på skiene eller snowboardet ved hjelp av en kork, filt eller klut. Arbeid med jevne strøk fra tailen til nesen.
  3. Herding: La voksen herde helt og avkjøles før du legger ut i bakken. Dette sikrer at voksen fester seg godt til underlaget og gir optimal ytelse.
  4. Etterbehandling: Etter at voksen har herdet, kan du fjerne overflødig voks med en plastskrape. Børst deretter underlaget med en nylonbørste for å få en glatt og blank overflate.

vloeibare wax

Kjøp flytende voks til snowboardet ditt på nettet

Er du på utkikk etter flytende voks som du kan smøre snowboardet ditt med under vintersport? Da har du kommet til rett sted! I vårt sortiment finner du alt du trenger for å vokse og polere snowboardet ditt. Vi har også komplette sett, vokssett og slipesett på lager. Bestill voksjernet ditt trygt og raskt på nettet, så du kan komme i gang!