fyrstikkvoks

wedstrijd wax

Konkurransevoks for ski og snowboard

Konkurransevoks, også kjent som race wax, spiller en viktig rolle i snowboard- og skisportverdenen. Idrettsutøvere og profesjonelle ski- og snowboardkjørere er avhengige av voks av høy kvalitet for å prestere optimalt under konkurranser og treningsøkter. I vår store samling av artikler om voksing og sliping tilbyr vi også et bredt utvalg av spesifikk konkurransevoks og racevoks.

Hva er konkurransevoks?

Konkurransevoks, ofte kalt racevoks, er en spesialisert form for varmvoks som er utviklet for å gi optimal ytelse i ski- og snowboardkonkurranser. Den brukes av profesjonelle idrettsutøvere, konkurranseteam og ivrige amatører for å forbedre fart, kontroll og feste under konkurranser og treningsøkter.

Ulike typer konkurransevoks

I vårt utvalg av konkurransevoks fra blant annet. Oneball og Holmenkol finner du forskjellige typer voks. Men hva er egentlig forskjellene?

 1. Hydrokarbonvoks:

  Hydrokarbonvoks er en type hydrokarbonbasert ski- og snowboardvoks. Den brukes ofte til generelle bruksområder, som trening og fritidsbruk, på grunn av sin gode allsidige ytelse under ulike snøforhold. Den gir bedre glideegenskaper, redusert friksjon og bedre kontroll.

  Denne typen voks er vanligvis rimeligere enn fluorkarbonvoks, og velges derfor ofte av hobbykjørere og snowboardere. Den kan påføres på flere måter, blant annet ved å smelte den og gni den inn med et strykejern eller ved å smøre den varmt med et strykejern. Etter påføring glattes voksen med en vokskam og poleres for optimal glideevne.

  Selv om hydrokarbonvoks er mindre spesialisert enn fluorkarbonvoks, er den fortsatt et populært valg på grunn av sin rimelige pris og allsidighet, og den gir fortsatt betydelige fordeler for skikjørere og snowboardere som ikke krever ekstremt høy ytelse.

 2. Fluorkarbonvoks:

  Fluorkarbonvoks er en avansert type ski- og snowboardvoks som inneholder fluorkarbonforbindelser. Den er kjent for sine utmerkede vannavstøtende egenskaper og overlegen ytelse, spesielt i våt snø. Denne voksen gir bedre glideegenskaper og reduserer friksjonen, noe som gir høyere fart og bedre kontroll i bakken. Den er populær blant avanserte og profesjonelle skikjørere og snowboardere, og brukes til konkurranser og racing. Påføringen omfatter smelting og påføring med strykejern eller varmvoksing med voksjern, etterfulgt av glatting og polering for optimal ytelse.

 1. Ren fluorvoks:

  Ren fluorvoks, eller høyfluorkarbonvoks, er en avansert form for ski- og snowboardvoks med høyt innhold av fluorkarbon. Denne voksen, som hovedsakelig brukes av profesjonelle ski- og snowboardkjørere på toppnivå, har enestående vannavstøtende egenskaper og maksimal glideevne, selv under ekstreme snøforhold. Den er det ultimate valget for utøvere som ønsker maksimal fart og kontroll i bakken. Påføring skjer på samme måte som med annen voks, der den smeltes og påføres med et strykejern eller varmvokses med et voksjern, etterfulgt av glatting og polering for optimalt resultat.

Hva er fordelene med konkurransevoks?

Fordelene med konkurransevoks er blant annet

 1. Økt hastighet: Konkurransevoks reduserer friksjonen og forbedrer glideevnen, slik at ski- og snowboardkjørere kan oppnå høyere hastigheter i bakken.
 2. Bedre grep: Denne voksen gir bedre grep og kontroll i svinger og manøvrer, noe som er avgjørende for å prestere på topp i konkurranser og renn.
 3. Beskyttelse avutstyret: Regelmessig påføring av konkurransesmøring beskytter ski og snowboard mot slitasje forårsaket av friksjon og slitende snøforhold, noe som forlenger utstyrets levetid.
 4. Optimal ytelse: Bruk av spesialvoks gjør det mulig for ski- og snowboardkjørere å tilpasse utstyret til de spesifikke forholdene i bakken, noe som gir maksimal ytelse og et konkurransefortrinn.
 5. Forbedret motstandsdyktighet mot fuktighet: Noen konkurransevokser, spesielt de med høyt innhold av fluorkarbon, har utmerkede vannavstøtende egenskaper, slik at ski- og snowboardkjørere kan oppnå optimal ytelse selv i fuktig eller våt snø.

wedstrijdwax

Forskjellen mellom konkurransevoks og all-temperature-voks

Forskjellen mellom konkurransevoks og alltemperaturvoks ligger i deres målretting og ytelsesegenskaper. Konkurransevoks, også kjent som racevoks, er utviklet for maksimal ytelse under spesifikke snøforhold, og brukes ofte av erfarne og profesjonelle ski- og snowboardkjørere under konkurranser. Alltemperaturvoks, derimot, er utviklet for å fungere i et bredt spekter av temperaturer og snøforhold, noe som gjør den til et allsidig valg for fritidsskikjørere og snowboardere som ferdes i ulike miljøer på tur.

Kjøp racevoks på nettet

Er du en ivrig snowboard- eller skikjører og ønsker det beste av det beste? Da har du kommet til rett sted for alt du trenger for å vokse og slipe snowboardet ditt. I nettbutikken vår finner du et stort utvalg av vedlikeholdsprodukter for snowboard fra merker som Holmenkol og Oneball. Leter du etter et komplett voks- eller slipesett? Da er Sideways stedet å være!