Voksfjerner

Voksfjerner for ski og snowboard

Voksfjerner, også kjent som voksfjerner eller underlagsrens, er et viktig produkt for vedlikehold av ski og snowboard. I beskrivelsen nedenfor forklarer vi hva voksfjerner er, hva den brukes til og hvordan du bruker den.

Hva er voksfjerner?

Voksfjerner er et rengjøringsmiddel som er spesielt utviklet for å fjerne gamle voksrester, smuss og urenheter fra beltene på ski og snowboard. Det er en viktig del av vedlikeholdsprosessen og sikrer optimal forberedelse av beltene før påføring av ny voks.

Hva består voksfjerner av?

Voksfjerner består vanligvis av en blanding av løsemidler, vaskemidler og andre kjemikalier som effektivt løser opp og fjerner voksrester. Den nøyaktige sammensetningen kan variere avhengig av merke og bruksområde, men vanlige ingredienser er sitrusolje, alkohol og petroleumsbaserte løsemidler.

Hva er fordelene med voksfjerner?

Før du smører på et nytt lag med varmvoks på ski- eller snowboardfoten, må du først rengjøre underlaget skikkelig. Dette kan gjøres på ulike måter. En måte er å rengjøre det med en voksfjerner. Her er noen av fordelene ved å rengjøre belaget med en voksfjerner".

  • Grundig rengjøring: Voksfjerner fjerner gamle voksrester, smuss og urenheter grundig fra underlaget, slik at overflaten blir ren og glatt for optimal ytelse,
  • Forbedret feste av voks: Ved å rengjøre beltene med voksfjerner får ny voks bedre feste og holder lenger.
  • Forlengerskienes og snowboardets levetid: Regelmessig bruk av voksfjerner bidrar til å forlenge skienes og snowboardets levetid ved å redusere skader forårsaket av smuss og voksavleiringer.

waxverwijderaar

Når skal jeg bruke voksfjerner?

Voksfjerner kan brukes til en rekke formål, blant annet:

  • Forberedelse til smøring: Rengjør beltene med voksfjerner før påføring av ny voks for å sikre optimal vedheft og ytelse.
  • Vedlikehold og rengjøring: Regelmessig bruk av voksfjerner som en del av den generelle vedlikeholdsprosessen for å fjerne smuss og voksrester.
  • Reparasjoner og restaureringer: Voksfjerner kan brukes til å fjerne gamle og ødelagte vokslag i forbindelse med reparasjoner og restaureringer av ski og snowboard.

Kjøp voksfjerner på nettet

Enten du har smurt ditt eget snowboard en stund eller nettopp har begynt, bør du alltid rengjøre underlaget før du påfører et nytt lag med voks. Du har kommet til rett sted for voksfjerner og alt du trenger for å vokse og polere snowboardet ditt. I nettbutikken vår finner du et stort utvalg av vedlikeholdsprodukter for snowboard fra merker som Holmenkol og Oneball. Leter du etter et komplett voks- eller slipesett? Da er Sideways stedet å være!